Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Haşlamak için;
- Su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet domates rendesi
- Tuz
- Maydonoz
Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına bulguru alıp iki su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.
- Ağzı kapalı bir şekilde on dakika kadar bekletiyoruz.
- Şişen bulgurları karıştırıp üzerine irmiği, salçaları, unu ve tuzunu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Köftenin kıvamını ayarlamak için ara ara yarım su bardağı suyu köfteye yedirelim.
- Köfteyi iyice yoğurup, harcın iyice soğuduğundan emin olduktan sonra yumurtayı ve kimyonu ekleyip tekrar yoğuralım.
- Hazır olan harcımızı şekillendirmek için misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve orta kısmına serçe parmağımızla hafifçe bastıralım.
- Bu sırada elimizi yine hafifçe ıslatalım.
- Şekillendirdiğimiz köfteleri unladığımız tepsiye alalım.
- Haşlamak için suyu kaynatıp limon tuzu ve tuzu ekleyelim.
- Daha sonra köfteleri içerisine atıp yaklaşık beş dakika haşlayalım.
- Sosu için tavaya zeytinyağı ile birlikte rendelediğimiz sarımsakları alıp kavuralım.
- Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
- Domates rendesi ve tuzunu da ekleyip kavuralım.
- Haşlanan köfteleri sosun içerisine alıp karıştıralım.
- En son ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder