23 Ekim 2021 Cumartesi

Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tarifi

 

Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı  biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Haşlamak için;

  • Su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 adet domates rendesi
  • Tuz
  • Maydonoz 

    Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına bulguru alıp iki su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.
  • Ağzı kapalı bir şekilde on dakika kadar bekletiyoruz.
  • Şişen bulgurları karıştırıp üzerine irmiği, salçaları, unu ve tuzunu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Köftenin kıvamını ayarlamak için ara ara yarım su bardağı suyu köfteye yedirelim.
  • Köfteyi iyice yoğurup, harcın iyice soğuduğundan emin olduktan sonra yumurtayı ve kimyonu ekleyip tekrar yoğuralım.
  • Hazır olan harcımızı şekillendirmek için misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve orta kısmına serçe parmağımızla hafifçe bastıralım.
  • Bu sırada elimizi yine hafifçe ıslatalım.
  • Şekillendirdiğimiz köfteleri unladığımız tepsiye alalım.
  • Haşlamak için suyu kaynatıp limon tuzu ve tuzu ekleyelim.
  • Daha sonra köfteleri içerisine atıp yaklaşık beş dakika haşlayalım.
  • Sosu için tavaya zeytinyağı ile birlikte rendelediğimiz sarımsakları alıp kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
  • Domates rendesi ve tuzunu da ekleyip kavuralım.
  • Haşlanan köfteleri sosun içerisine alıp karıştıralım.
  • En son ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder