Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Pekmezli su
- Kavrulmuş susam
Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıp 5-10 dk kadar ön mayalandırmak yapıyoruz.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu uzunca yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan hafif sert bir hamur olacak.
- Daha sonra bir saat myayalandırmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra 12 beze yapıyoruz.
- Her bir bezeyi de iki eşit parçaya bölüp elimizle rulo yapıyoruz.
- İki ucunu birleştirip simit şeklini veriyoruz.
- Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
- 10 dk kadar tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişiriyoruz.
- Pekmezli suyu göz kararı ayarladım yarım çay bardağı kadar anca kullanmışımdır.
- Bir de kavrulmuş susamım yoktu tavada kısık ateşte kendim kavurdum. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder