28 Ekim 2021 Perşembe

Simit Tarifi

 

Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pekmezli su
  • Kavrulmuş susam

    Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıp 5-10 dk kadar ön mayalandırmak yapıyoruz.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu uzunca yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan hafif sert bir hamur olacak.
  • Daha sonra bir saat myayalandırmaya bırakıyoruz.
  • Hamurumuz mayalandıktan sonra 12 beze yapıyoruz.
  • Her bir bezeyi de iki eşit parçaya bölüp elimizle rulo yapıyoruz.
  • İki ucunu birleştirip simit şeklini veriyoruz.
  • Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • 10 dk kadar tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişiriyoruz.
  • Pekmezli suyu göz kararı ayarladım yarım çay bardağı kadar anca kullanmışımdır.
  • Bir de kavrulmuş susamım yoktu tavada kısık ateşte kendim kavurdum. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder