Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Ara kreması ve üzerine sıkmak için
- 1 kutu dr oetker vanilyalı pasta kreması (Üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
- 3-4 adet muz
üzeri için
- Rondodan çekilmiş fındık, çilek (Ben kuru frambuaz ve cilek kullandim)
Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta akı ve sarışını ayıralım.
- Akı yumurta ile güzelce 6 dk çırpalım.
- Sarılarınıda güzelce atalım.
- Sırası ile un, kabartma tozu, nişasta, vanilya güzelce elekten geçirelim.
- Ve spatula ile güzelce yedirelim yağlı kağıt serili tepsimize güzelce yayalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 20 dk fırınınızın ayarına göre pişirelim.
- Pasta kremamızı hazırlayıp kenarda bekletelim.
- Kekimizin üzerine yagili kağıt koyup ters çevirelim. Sıcakken güzelce saralım. Kek biraz kırılıyor ama üzerini pasta kreması ile kaplayacağımızdan gözükmeyecektir.
- Kekimizi ister 8 ister 10 parçaya bölelim.
- Kekimizin üzerine pasta kremamızı güzelce yayalım.
- Muzu ortadan iki veya üç nasıl arzu ederseniz bölelim.
- Kekimizin kenarına koyalım ben az damla çikolatada serptim siz serpmeyebilirsiniz rulo yapıp üstünü krema ile kaplayıp kenarlarına dövülmüş fındık parçalarından yerleştirelim.
- Üzerine kremamızı sıkma torbasına koyarak şekil verelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder