3 Ekim 2021 Pazar

Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tarifi


 

Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Ara kreması ve üzerine sıkmak için

  • 1 kutu dr oetker vanilyalı pasta kreması (Üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
  • 3-4 adet muz

üzeri için

  • Rondodan çekilmiş fındık, çilek (Ben kuru frambuaz ve cilek kullandim)

    Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta akı ve sarışını ayıralım.
  • Akı yumurta ile güzelce 6 dk çırpalım.
  • Sarılarınıda güzelce atalım.
  • Sırası ile un, kabartma tozu, nişasta, vanilya güzelce elekten geçirelim.
  • Ve spatula ile güzelce yedirelim yağlı kağıt serili tepsimize güzelce yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 20 dk fırınınızın ayarına göre pişirelim.
  • Pasta kremamızı hazırlayıp kenarda bekletelim.
  • Kekimizin üzerine yagili kağıt koyup ters çevirelim. Sıcakken güzelce saralım. Kek biraz kırılıyor ama üzerini pasta kreması ile kaplayacağımızdan gözükmeyecektir.
  • Kekimizi ister 8 ister 10 parçaya bölelim.
  • Kekimizin üzerine pasta kremamızı güzelce yayalım.
  • Muzu ortadan iki veya üç nasıl arzu ederseniz bölelim.
  • Kekimizin kenarına koyalım ben az damla çikolatada serptim siz serpmeyebilirsiniz rulo yapıp üstünü krema ile kaplayıp kenarlarına dövülmüş fındık parçalarından yerleştirelim.
  • Üzerine kremamızı sıkma torbasına koyarak şekil verelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder