Proteinli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6-7 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1,5 ölçek bisküvili protein tozu (alternatif kakao)
- 3 yemek kaşığı bal(miktarını kendiniz ayarlamanız daha iyi olacaktır)
Proteinli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bal hariç tüm malzemeleri orta boy bir tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra balını ekliyoruz. Herkesin damak zevki farklı o sebeple balı tadına bakarak eklemeniz daha iyi olacaktır.
- Islattığımız baton borcama aktarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Çilek ve çikolatayla servis ettim. Çok yakıştı.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder