Pudingli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu puding
- 2,5 su bardağı süt
Beyaz kısmı için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
Pudingli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce 2,5 su bardağı süt ile 1 paket kakaolu pudingi karıştırıp pişirelim.
- Tart kalıbını su ile yıkayıp pişen pudingi içine dökelim.
- 1 litre süt, 4 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı şeker ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Pişince pudingi üzerine dökelim.
- Ilıyınca buzdolabında bekletelim.
- 2 saat sonra çıkartırken sağa sola eğerek kalıptan ayrılmasını sağlayıp ters çevirin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder