Şehriyeli Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı silme un
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım adet havuç
- Tuz
Şehriyeli Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı tencereye konulur.
- İçine arpa şehriyeleri atılır.
- Arkasından da havuç eklenip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Dört su bardağı kaynar su üzerine eklenir.
- Şehriyeler hafif yumuşayana kadar pişirilir.
- Ardından iki su bardağı yoğurt bir yumurta sarısı ve un çırpılarak kaba eklenir.
- Piştikten sonra ocak kapatılır.
- Üzeri için tereyağında nane ve pul biber gezdirilir.
Not : çorbanın kesilmemesi için yoğurdu çorbaya koymadan önce çorbanın haşlanan suyundan biraz yoğurda katılıp daha sonra yoğurt çorbaya yedirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder