22 Ekim 2021 Cuma

Şehriyeli Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım adet havuç
  • Tuz

    Şehriyeli Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı tencereye konulur.
  • İçine arpa şehriyeleri atılır.
  • Arkasından da havuç eklenip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Dört su bardağı kaynar su üzerine eklenir.
  • Şehriyeler hafif yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ardından iki su bardağı yoğurt bir yumurta sarısı ve un çırpılarak kaba eklenir.
  • Piştikten sonra ocak kapatılır.
  • Üzeri için tereyağında nane ve pul biber gezdirilir.
  • Not : çorbanın kesilmemesi için yoğurdu çorbaya koymadan önce çorbanın haşlanan suyundan biraz yoğurda katılıp daha sonra yoğurt çorbaya yedirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder