4 Ekim 2021 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • ️175g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml)
  • ️1 çay bardağı pudra şekeri
  • ️1 çay bardağı irmik
  • ️1 paket vanilya şekeri
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️22 adet badem

️Şerbet:

  • ️1.5 su bardağı şeker (1 su bardağı 220ml)
  • ️2, 5 su bardağı su
  • ️ 1 dilim limon

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, yumurtayı, sıvı yağı ve pudra şekerini bir kaba alıp kaşıkla karıştırın.
  • İrmiği, vanilya şekerini, kabartma tozunu ve unu ekleyip hepsini elinizle iyice yoğurun. Şimdi küçük toplar halinde yuvarlayın (mandalina büyüklüğünde)
  • Şekerparelerimizin üzerine bir badem koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Bir tencereye şeker ve suyu ekleyin ve kaynatın.
  • 5 dakika kısık ateşte pişirin, limon dilimini ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Pişen parelerimizi ayrı bir fırın tepsisine dizip üzerlerine şerbeti dökün, 3 saat sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder