Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- ️175g tereyağı (Oda sıcaklığında)
- ️1 adet yumurta
- ️1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml)
- ️1 çay bardağı pudra şekeri
- ️1 çay bardağı irmik
- ️1 paket vanilya şekeri
- ️1 paket kabartma tozu
- ️22 adet badem
️Şerbet:
- ️1.5 su bardağı şeker (1 su bardağı 220ml)
- ️2, 5 su bardağı su
- ️ 1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, yumurtayı, sıvı yağı ve pudra şekerini bir kaba alıp kaşıkla karıştırın.
- İrmiği, vanilya şekerini, kabartma tozunu ve unu ekleyip hepsini elinizle iyice yoğurun. Şimdi küçük toplar halinde yuvarlayın (mandalina büyüklüğünde)
- Şekerparelerimizin üzerine bir badem koyun.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Bir tencereye şeker ve suyu ekleyin ve kaynatın.
- 5 dakika kısık ateşte pişirin, limon dilimini ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Pişen parelerimizi ayrı bir fırın tepsisine dizip üzerlerine şerbeti dökün, 3 saat sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder