28 Ekim 2021 Perşembe

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi

 

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20-22 adet kuru patlıcan, biber… tercihe bağlı

İç malzemesi için:

  • 2 orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 1 su bardağından biraz fazla pirinç (su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 1 su bardağı kadar sıcak su
  • 1/2 (yarım) limon
  • Yemek pişerken eklenecek sıcak su

    Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Doğranan soğan ve sarımsaklar yağda iyice kavrulur.
  • Şeker, tuz, salçalar ve baharatlar eklenir; kavurmaya devam edilir.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinç de eklendikten sonra 2-3 dakika daha kavrulur.
  • 1 su bardağı kadar sıcak suyla 5 dakika kadar pişen iç malzemesi, kaynayan suda 2-3 dakika tutup süzdüğümüz kuru patlıcan ve biberlerin içine ağız kısmında 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
  • Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su eklenir, bir tabak veya kapakla bastırılır.
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  • 20 dakika süre tutulur.
  • Sürenin sonunda 1/2 limonun suyu sıkılır ve dolmaların üzerine gezdirilir.
  • 10 dakika daha pişirdikten sonra altı kapatılır; yemek ılıyınca servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder