Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram kıyma
- 6 adet orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz
- 1 bağ taze soğan
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 küçük kase domates sosu
- 1 su bardağı zeytinyağı
Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları tam merkeze kadar tek taraflı kesip kaynar suyun içine atıp haşlanmasını bekliyoruz.
- Soğanlar haşlanırken, iç malzemeleri hazırlamaya başlıyoruz. Kıymamızı, pirincimizi, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
- İçine zeytinyağı, taze soğan, maydanoz, domates sosunu da ekleyerek karıştırma işlemini bitiriyoruz.
- Haşlanmış olan soğanlarımızı tek tek ayırıyoruz. Daha sonra içerisini harcımızla doldurup sarıyoruz.
- Pişirmek üzere tenceremize sıralıyor. Üzerine salçalı zeytinyağlı sosumuzu ekleyerek pişiriyoruz. Afiyet olsun. Gerçek lezzetler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder