Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı mercimek
- 1,5 yemek kaşığı bulgur
- 1,5 yemek kaşığı pirinç
- 1,5 yemek kaşığı şehriye
- 1 soğan (İnce doğranmış)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre kaynar su veya et suyu (Et suyu kullanıldığında tuz oranına dikkat)
Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimek, pirinç̧ ve bulgur yıkanıp üzerine su geçecek kadar bir tencerede haşlanır.
- Ayrı tencerede biraz sıvı yağı tereyağı ile soğanlar kavrulur.
- Rengi dönmeye başlayınca un eklenir ve kavrulur. Salçalar ve nane ilave edilir şehriye eklenir, iki döndürdükten sonra kaynar su ve haşladığımız mercimek karışımı aktarılır.
- Tuz karabiber eklenir ve kaynamaya bırakılır, kısık ateşte 20 dakika kaynatılır. Mis gibi çorbanız hazır şifa olsun.
Not: Ben varsa mutlaka et suyu kullanıyorum üzerine su ile tamamlıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder