21 Ekim 2021 Perşembe

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra bir kaba boşaltıyoruz.
  • Üzerine pirinci geçecek kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz. Bu şekilde 30 dakika bekletiyoruz.
  • Tenceremize yağları koyuyoruz ve ocağın altını açıyoruz.
  • Yağ eriyince, tel şehriyeli içine döküyoruz ve kavuruyoruz.
  • Ben tel şehriyeyi güzel pişmiş sevdiğim için rengi koyulaşana dek kavurdum. Siz dilerseniz daha az kavurabilirsiniz.
  • Ardından, beklettiğimiz pirinci süzüyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
  • Karıştırıp üzerine kaynar suyu ekliyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekmesini bekliyoruz.
  • Piştikten sonra pilavımızı dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder