18 Ekim 2021 Pazartesi

Toyga Çorbası Tarifi

 

Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yarma (dövme)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (ben haşlayıp dondurucuya kaldırmıştım, oradan kullandım)
  • 6 su bardağı su
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Toyga Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.
  • Sonrasında kalan 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.
  • Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.
  • 10-15dk kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.
  • Çorbanın kıvamı koyu ise su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder