Ünlü Rus Pastası (Pavlova) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta akı (Soğuk)
- 1 su bardağı toz şeker (200) ml bardak
- 1 yemek kaşığı + 1 yemek kaşığı ucu ile nişasta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 100 ml krema
- 150 gram labne peyniri
- 1 paket kremşanti
Ünlü Rus Pastası (Pavlova) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle; yumurta aklarımızı karıştırma kabımıza alalım. Yumurta aklarını soğuk kullanalım. Yumurta akları küçük kabarcıklar haline geldiğinde şekerin üçte birini ekleyelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra yine şeker ekleyelim. Eğer şekeri çok geç eklerseniz beze parlaklığını kaybeder. Burada bir su bardağı şekeri üç sefer bekliyoruz çok önemli. Pavlova beze bazı bir pastadır bu yüzden bezeyi yapmak önemli.
- Şekerlerin tamamını ekledikten sonra, yumurta akını parlak ve elastik hale getirmek için limon suyunu ekleyelim. Biraz karıştırdıktan sonra vanilya ve nişastasını ekleyip çok az karıştıralım ve hazır.
- Elde ettiğimiz merengi bir sıkma torbasına alalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize yuvarlak şekilde sıkalım.
- Sıkma işlemi tamamlandıktan sonra, bir tatlı kaşığı yardımıyla içine oyalım ve kenarlarına alttan yukarı doğru şekil verelim.
- 90 derece alt üst ayarda ısınmış fırında 120-130 dakika pişirelim. Ağır ateşte uzun süre pişecek.
- Piştikten sonra lütfen soğuyana kadar ayırmaya çalışmayalım kırılır. İyice soğumasını bekleyelim. Daha sonra fırın tepsisinden alalım.
- Kreması için; bütün krema malzemelerini bir karıştırma kabına alalım. Hepsini mikserle geçirdikten sonra; bir sıkma torbasıyla pahalı ovaların orta kısımlarına sıkalım. Meyvelerle süsledikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder