21 Ekim 2021 Perşembe

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 silme yemek kaşığı kakao
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı filtre kahve (Sıcak )

Keki ıslatmak için

  • Yarım çay bardağı filtre kahve
  • Yarım çay bardağı süt

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket cream ole muzlu

Üzeri için meyveler

  • Muz
  • Altın çilek
  • Böğürtlen
  • Ahududu
  • Kumkat  

    Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Sıvıyağ ve krema ekleyelim. Kuru malzemeleri karbonat, kabartma tozu, un eleyelim karışıma ekleyelim. Katı bir kıvam alacak.
  • En son demlediğimiz filtre kahvemizi sıcak olarak ekleyelim, karıştıralım. Pandispanya hamurumuz hazır.
  • Kek kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim kek harcımızı kalıbımıza dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30/35 dakika pişirelim.
  • Kekimizi soğutalım, oda sıcaklığına getirelim. Kekimizi Ortadan ikiye bölelim, filtre kahve ve süt karışımı ile kekimizi ıslatalım.
  • Krema için; süt krem ole ve krem şantiye köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Yarım saat buzdolabında dinlendirelim
  • Dinlenen kremanın yarısını pastamızın üzerine ekleyelim. Muz, fıstık, draje ve karamel ekleyelim.
  • Kekin en son katını ekleyip, kahve karışımı ile ıslatıp son kremayıda ekleyelim.
  • Üzerine; muz, ahududu, altın çilek, istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. Pastamız Servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder