22 Ekim 2021 Cuma

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 bağ karalahana
  • 4 su bardağı pirinç
  • 5 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 paket kuş üzümü
  • 2 paket dolmalık fıstık veya 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı tuz tuz
  • 1 -1,5 su bardağı su

    Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karalahanaları temizleyip(üzerinde bazen böcek olabiliyor), bol suda yıkanır.
  • Sap kısımlarını kestiğimiz kara lahanaları kaynar suda haşlayıp(fazla yumuşatmadan) soğuk suya atıp şoklanır.
  • Soğanlar ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.
  • Ardından pirinç eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  • Domates salçası ve biber salçası eklenir.
  • İyice kavrulduğunda suyu(1-1,5su bardağı) ve tuzu ilave edilir.
  • Sonra kapağını kapatıp altını kısıp 2 dk. Daha bekletip tencerenin altı kapatılır.
  • Baharatları ilave edilir.
  • Son olarak da kuş üzümü ve tavada kavurduğumuz fıstık veya ceviz ilave edilir.
  • Yapraklar büyük ise, damarlı sert kısımları kesilip çıkartılır, küçük ise damarın fazlalığı bıçakla üsten kesilip alınır.
  • Damarlı kısmı içte olacak şekilde tezgaha yayılır.
  • Üzerine hazırladığınız dolma harcından bir tatlı kaşık kadar ilave edip karşılıklı uçlarını içe doğru kıvırıp, rulo şeklinde sarılır.
  • Tencereye dizildikten sonra üzerine tuz serpiştirilip 2,5-3 bardak sıcak su dökülür.
  • Yaprağın pişmesine göre sonradan yine su ilavesinde bulunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder