22 Ekim 2021 Cuma

Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi

 

Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet midi boy balkabağı
  • 500 gram kuzu sac kavurmalık et
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanmış balkabaklarımızın üstünü kapak şeklinde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz kapak parçalarını atmıyoruz.
  • Kesilmiş balkabaklarının çekirdekli iç kısımlarını kaşık yardımı ile temizliyoruz.
  • Alt kısımlarını da tepside düz durabilmeleri için çok ince kesiyoruz.
  • Fırın tepsisine dizip, üzerlerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
  • Sonra da tuz ve karabiber serpip, 200 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
  • Fırınınızın durumuna göre kontrollü pişirip, balkabakların etli kısımlarına dokunup veya bir tatlı kaşığının tersi ile dokunarak yumuşaklığından piştiğini anlayabilirsiniz.
  • Balkabakları fırında pişerken iç harcımızı hazırlıyoruz.
  • Kapak şeklinde kesilen parçaları soyup küp küp doğruyoruz.
  • Tenceremizi ocağa koyup ısındıktan sonra sac kavurmalık etlerimizi tencereye atıyoruz.
  • Etlerimiz suyunu çektikten sonra, biraz zeytinyağı ekleyip, doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı ekliyoruz.
  • Onlar da biraz kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip biraz karıştırıyoruz.
  • En son doğranmış balkabaklarımızı ve üzerine 1,5 çay bardağı kadar ılık su da ekledikten sonra karıştırıp, tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
  • Balkabaklarının pişme süresi, orta ateşte yaklaşık 10 dakikadır.
  • Balkabaklarını eklemeden önce etinizi bu süreyi dikkate alarak pişirmenizde önem var. Yoksa balkabakları lapalaşabilir.
  • Fırında pişen balkabağı çanaklarını fırından çıkarıyoruz.
  • İçine ekleyeceğimiz etli balkabaklarımızı da piştikten sonra ilk sıcaklığının geçmesi ile bekletiyoruz.
  • Yemeğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra balkabağı çanaklarımıza, etli balkabağı soteyi ekliyoruz.
  • Arzuya göre üzerine biraz zeytinyağı ve doğranmış maydanoz döküp, servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder