Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet midi boy balkabağı
- 500 gram kuzu sac kavurmalık et
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 çay bardağı ılık su
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış balkabaklarımızın üstünü kapak şeklinde kesiyoruz.
- Kestiğimiz kapak parçalarını atmıyoruz.
- Kesilmiş balkabaklarının çekirdekli iç kısımlarını kaşık yardımı ile temizliyoruz.
- Alt kısımlarını da tepside düz durabilmeleri için çok ince kesiyoruz.
- Fırın tepsisine dizip, üzerlerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Sonra da tuz ve karabiber serpip, 200 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Fırınınızın durumuna göre kontrollü pişirip, balkabakların etli kısımlarına dokunup veya bir tatlı kaşığının tersi ile dokunarak yumuşaklığından piştiğini anlayabilirsiniz.
- Balkabakları fırında pişerken iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Kapak şeklinde kesilen parçaları soyup küp küp doğruyoruz.
- Tenceremizi ocağa koyup ısındıktan sonra sac kavurmalık etlerimizi tencereye atıyoruz.
- Etlerimiz suyunu çektikten sonra, biraz zeytinyağı ekleyip, doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı ekliyoruz.
- Onlar da biraz kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip biraz karıştırıyoruz.
- En son doğranmış balkabaklarımızı ve üzerine 1,5 çay bardağı kadar ılık su da ekledikten sonra karıştırıp, tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
- Balkabaklarının pişme süresi, orta ateşte yaklaşık 10 dakikadır.
- Balkabaklarını eklemeden önce etinizi bu süreyi dikkate alarak pişirmenizde önem var. Yoksa balkabakları lapalaşabilir.
- Fırında pişen balkabağı çanaklarını fırından çıkarıyoruz.
- İçine ekleyeceğimiz etli balkabaklarımızı da piştikten sonra ilk sıcaklığının geçmesi ile bekletiyoruz.
- Yemeğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra balkabağı çanaklarımıza, etli balkabağı soteyi ekliyoruz.
- Arzuya göre üzerine biraz zeytinyağı ve doğranmış maydanoz döküp, servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder