Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğer
- Yarım su bardağı kadar un
- Tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Salatası için;
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış ciğeri tel süzgecin içine aktarın. Üzerine biraz su gezdirip iyice süzün.
- Geniş bir tepsinin içine unu serpiştirin. Ciğeri ekleyip unu her yerine gelecek şekilde harmanlayın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağını ekleyip kızdırın. Yavaşça ciğeri ekleyip iyice kavurulana kadar karıştırın.
- Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Soğanı halka halka doğrayıp bir tutam tuz ile ovalayın.
- İçine ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyip karıştırın.
- Servis tabağının orta kısmına kavrulan ciğeri etrafına ise soğan salatasını koyun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder