6 Kasım 2021 Cumartesi

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğer
  • Yarım su bardağı kadar un
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Salatası için;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış ciğeri tel süzgecin içine aktarın. Üzerine biraz su gezdirip iyice süzün.
  • Geniş bir tepsinin içine unu serpiştirin. Ciğeri ekleyip unu her yerine gelecek şekilde harmanlayın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağını ekleyip kızdırın. Yavaşça ciğeri ekleyip iyice kavurulana kadar karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Soğanı halka halka doğrayıp bir tutam tuz ile ovalayın.
  • İçine ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağının orta kısmına kavrulan ciğeri etrafına ise soğan salatasını koyun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder