4 Kasım 2021 Perşembe

Aynı Tepside Tam 3 Çeşit: Pratik Akşam Menüsü Tarifi

 

Aynı Tepside Tam 3 Çeşit: Pratik Akşam Menüsü Tarifi İçin Malzemeler

SEBZELİ TAVUK;

  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 500 gr kemiksiz tavuk pirzola
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

SOĞAN GÖMME;

  • 20 adet arpacık soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su

AYVA TATLISI;

  • 2 adet ayva
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • Yarım çay bardağı su
  • Ayva çekirdekleri

Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;

  • 1 kase su
  • 1 adet limon suyu

    Aynı Tepside Tam 3 Çeşit: Pratik Akşam Menüsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yemeğimizi hazırlayalım. Bunun için kabuklarını soyduğumuz patateslerimizi ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde küpler halinde doğrayalım ve fırın torbasına alalım.
  • Ardından havucu da ince halka şeklinde doğrayalım ve patateslerin üzerine alalım.
  • Tavuk pirzolamızı da doğrayıp fırın torbamıza alalım. Üzerine konserve bezelyemizi de ilave ettikten sonra baharatları, salçayı ve sarımsakları da ilave edelim ve fırın poşetinin ağzını kapatalım.
  • Elimizle tüm malzemelerin karışmasını sağladıktan sonra fırın tepsisine alalım.
  • Soğan gömmesi için fırın torbasına arpacık soğanları alalım.
  • Sarımsaklar, tuz ve  zeytinyağını da ekledikten sonra fırın torbasını kapatarak karıştıralım ve onu da tepsimize yerleştirelim.
  • Ayva tatlısı için ayvalarımızın kabuklarını soyalım ve ayvalarımızı dilimleyerek torbamıza alalım. Ayvaların çekirdeklerini tatlımıza renk vermesi için kullanacağız bu yüzden bir kenara ayıralım. Bu aşamada ayvalarınızı dilimledikçe limonlu suya alırsanız diğer ayvaları dilimlerken kararmasını engellemiş olursunuz.
  • Karanfilleri, çubuk tarçını, toz şekeri, suyu ve ayva çekirdeklerini de fırın torbasına alalım.
  • Tüm malzemelerimizi karıştırarak ayva tatlımızı da fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Fırın torbalarının üzerine kürdan ile delikler açalım, tepsimizi 180°C fırında, alt-üst fansız ayarda pişmeye bırakalım.
  • 15 dakika sonrasında soğanlarımızı fırından alalım. Sosu için tavaya zeytinyağı, kimyon, pul biber, kekik ve kırmızı toz biberi alarak karıştıralım.  Soğanları da üzerine ilave ederek bir kaç dakika yağda çevirelim. Nar ekşisini de ilave ettikten sonra suyu da ilave edelim ve 2-3 dakika bu şekilde kaynatalım.
  • Pişen yemeklerimizi fırından alarak servis aşamasına geçelim.
  • Soğan gömmesinin tabanı için süzme yoğurt ve tuzu karıştırarak servis tabağına alalım.
  • Üzerine ilk sıcaklığı çıkan soğanlarımızı ekleyelim. Sosundan da bolca üzerine gezdirelim.
  • Yemeğimizi ve tatlımızı da servis tabaklarına aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder