3 Kasım 2021 Çarşamba

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi

 

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

İçi için;

  • 1 buçuk kg patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Arası için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzerine;

  • Yumurta sarısı ve susam

    El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle instant maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık suyla aktifleştirilir.
  • Geniş bir kaba un ve diğer malzemeler tek tek eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Ağzı kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
  • İçi için ;soğanlar rendelenerek zeytin yağı ile kavrulur ,üzerine patatesler rendelenerek eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • Kıyma da eklenerek kıymalar pişene kadar kavrulur baharatları da eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan küçük bezelere alarak ince bir şekilde oklava ile açılır.
  • Ortadan ikiye kesilen yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  • Soğuyan iç malzemesinden düz kısma koyulacak sarılır ve kırılarak yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
  • 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35- 40 dk da pişirilir.
  • Patatesli böreğin en güzel hali bana göre denemenizi tavsiye ederim😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder