Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 1 adet soğan
- 2 tane patates
- Kaşar peynir
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlarımızın kabuklarını soyalım.
- Mantarlarımızı iri iri doğrayalım sonra güzelce yıkayalım. Yıkadığımız mantarları borcama alalım.
- Soğanları sıvı yağda kavuralım üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ilave edelim.
- Patatesler hafif yumuşayana kadar soteleyelim. Baharatlarımızı ilave edelim.
- Sotelenen patatesleri mantarların üzerine dökelim güzelce karıştıralım. Karışımın üzerine ufak parçalar halinde tereyağı koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında mantarlar suyunu çekene kadar, patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra rendelediğimiz kaşarı üzerine serpelim, kaşarlar kızarana kadar fırında bekletelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder