2 Kasım 2021 Salı

Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi

 

Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 tane patates
  • Kaşar peynir
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

    Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarlarımızın kabuklarını soyalım.
  • Mantarlarımızı iri iri doğrayalım sonra güzelce yıkayalım. Yıkadığımız mantarları borcama alalım.
  • Soğanları sıvı yağda kavuralım üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ilave edelim.
  • Patatesler hafif yumuşayana kadar soteleyelim. Baharatlarımızı ilave edelim.
  • Sotelenen patatesleri mantarların üzerine dökelim güzelce karıştıralım. Karışımın üzerine ufak parçalar halinde tereyağı koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında mantarlar suyunu çekene kadar, patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra rendelediğimiz kaşarı üzerine serpelim, kaşarlar kızarana kadar fırında bekletelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder