Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 1 soğan
- 1 patates
- 2 diş sarımsak
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 sebze bulyon (Mecburi değil)
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Köri
- Sıvı yağ
Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ben hokaido kabağı kulandım onun kabuğu çok ince ve soyulmadanda yenebiliyor.
- Eğer balkabağı kulanacaksanız ilk olarak kabağımızı soyup küp küp doğruyoruz. Patatesleride aynı şekilde.
- Tenceremize sıvı yağ alarak doğradığımız soğan ve sarmısağı kavuruyoruz.
- Daha sonra kabağıda ekleyip kavuruyoruz. Üzerine su ekleyip sebze bulyonu ilave edip haşlamaya bırakıyoruz.
- Kabaklar yumuşayınca blenderden geçiriyoruz ve bir bardak sütü ve baharatları ilave edip biraz daha kaynamaya bırakıyoruz.
- Bu çorba acı olunca iyi gidiyor. Dilediğiniz baharatlardan kullanabilirsiniz. Ben köride kullanıyorum, çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder