2 Kasım 2021 Salı

Balkabağı Çorbası Tarifi

 

Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 sebze bulyon (Mecburi değil)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Köri
  • Sıvı yağ

    Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ben hokaido kabağı kulandım onun kabuğu çok ince ve soyulmadanda yenebiliyor.
  • Eğer balkabağı kulanacaksanız ilk olarak kabağımızı soyup küp küp doğruyoruz. Patatesleride aynı şekilde.
  • Tenceremize sıvı yağ alarak doğradığımız soğan ve sarmısağı kavuruyoruz.
  • Daha sonra kabağıda ekleyip kavuruyoruz. Üzerine su ekleyip sebze bulyonu ilave edip haşlamaya bırakıyoruz.
  • Kabaklar yumuşayınca blenderden geçiriyoruz ve bir bardak sütü ve baharatları ilave edip biraz daha kaynamaya bırakıyoruz.
  • Bu çorba acı olunca iyi gidiyor. Dilediğiniz baharatlardan kullanabilirsiniz. Ben köride kullanıyorum, çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder