3 Kasım 2021 Çarşamba

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kısırlık bulgur
  • Sıcak su
  • 1 dolu kaşık domates salçası (Rengine bakıp artırabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Azar azar ekleyin çok gelirse hepsini koymayın, parlak olsun)
  • 1-2 kaşık nar ekşisi
  • Yarım kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir kaç dal taze soğan
  • Yarım domates
  • Tuz
  • Pulbiber
  • İsot
  • Sumak
  • Karabiber
  • Karışık baharat

    Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru her yeri ıslanacak şekilde sıcak suyla ıslatalım ve biraz tuz atıp ağzını kapatıp şişmesini bekleyelim.
  • Yeşillikleri doğrayalım.
  • Şişen bulgura salça ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Nar ekşisi ekleyip biraz daha karıştıralım.
  • Baharatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra yeşillikleri ekleyip isteğe göre limon sıkalım.
  • En son doğradığımız domatesi de ekleyip karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder