2 Kasım 2021 Salı

Nutellalı Burgu Tarifi

 

Nutellalı Burgu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kase kadar yada daha fazla sürülebilir nutella
  • 2 -2,5 su bardağı un ( un kalitesine göre olcu değişebilir kontrollü olarak ekleyin )

    Nutellalı Burgu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya ılık su ile çırpılır, sıvı yağ yumurtanın akı, tuz ve toz şeker çırpıcı yardımı ile güzelce çırpılır.
  • Sonra kontrollü olarak un eklenir güzel bir kıvam alana kadar hamur yoğurulur.
  • Üstünü kapatıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Daha sonra hamur dört bezeye bölünür.
  • Oklava yardımı ile yuvarlak hamur açılıp her katına nutella, fındık ezmesi gibi tercihe göre aralarına sürülür.
  • En son kat hamuru üzerine serilir.
  • Tam ortasına çay bardağı koyup bıçak yardımı ile kesip hamuru burgu yaparak çevirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Üzeri nar gibi kızarınca fırından alabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder