Nutellalı Burgu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstü için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 kase kadar yada daha fazla sürülebilir nutella
- 2 -2,5 su bardağı un ( un kalitesine göre olcu değişebilir kontrollü olarak ekleyin )
Nutellalı Burgu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya ılık su ile çırpılır, sıvı yağ yumurtanın akı, tuz ve toz şeker çırpıcı yardımı ile güzelce çırpılır.
- Sonra kontrollü olarak un eklenir güzel bir kıvam alana kadar hamur yoğurulur.
- Üstünü kapatıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra hamur dört bezeye bölünür.
- Oklava yardımı ile yuvarlak hamur açılıp her katına nutella, fındık ezmesi gibi tercihe göre aralarına sürülür.
- En son kat hamuru üzerine serilir.
- Tam ortasına çay bardağı koyup bıçak yardımı ile kesip hamuru burgu yaparak çevirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Üzeri nar gibi kızarınca fırından alabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder