4 Kasım 2021 Perşembe

Şeftalili Tart Tarifi

 

Şeftalili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr soğuk margarin veya tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 3 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kenarlarına sürmek için;

  • Çırpılmış yumurta

    Şeftalili Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rondoya küp küp doğradığımız margarin ya da tereyağını alalım. Kullandığınız tereyağının soğuk olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Üzerine unu, tuzu ve şekeri ilave ederek rondoyu çalıştıralım.
  • Tezgaha serdiğimiz streç üzerine hazırladığımız hamuru alarak saralım ve yaklaşık 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Üzeri için şeftalileri dilimleyelim ve üzerlerine toz şekeri serpelim.
  • Dinlenen hamuru tezgaha serdiğimiz pişirme kağıdına alalım, üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirerek merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Hamuru yeterince açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alalım, kenarlarından 2-3 parmak boşluk bırakarak şeftalileri dizmeye başlayalım.
  • Daha sonra hamurun kenarlarını spatula ile içe doğru katlayalım.
  • Katladığımız hamurun kenarlarına fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim ve toz şeker serpelim. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Şeftalili tartımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Şeftalili tartımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder