Şeftalili Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gr soğuk margarin veya tereyağı
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 3 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Kenarlarına sürmek için;
- Çırpılmış yumurta
Şeftalili Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Rondoya küp küp doğradığımız margarin ya da tereyağını alalım. Kullandığınız tereyağının soğuk olmasına dikkat etmelisiniz.
- Üzerine unu, tuzu ve şekeri ilave ederek rondoyu çalıştıralım.
- Tezgaha serdiğimiz streç üzerine hazırladığımız hamuru alarak saralım ve yaklaşık 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Üzeri için şeftalileri dilimleyelim ve üzerlerine toz şekeri serpelim.
- Dinlenen hamuru tezgaha serdiğimiz pişirme kağıdına alalım, üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirerek merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım.
- Hamuru yeterince açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alalım, kenarlarından 2-3 parmak boşluk bırakarak şeftalileri dizmeye başlayalım.
- Daha sonra hamurun kenarlarını spatula ile içe doğru katlayalım.
- Katladığımız hamurun kenarlarına fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim ve toz şeker serpelim. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirelim.
- Şeftalili tartımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
- Şeftalili tartımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder