Tahinli Yufkalar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 su bardağı tahin
- Yarım su bardağı pekmez
- Bolca iri kıyılmış ceviz
- Kuru üzüm
Tahinli Yufkalar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkayı 8 parçaya bölmelisiniz.
- Tahin ve pekmezi bir kapta karıştırın.
- Karışımı çok kenara gelmeyecek şekilde yufkanın üzerine sürün.
- Üzerine ceviz ve üzüm serpin.
- Sigara böreği sarar gibi sarın.
- 170 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda 10-13 dk kadar pişirin.Ben başta yazdığım gibi dolapta beklemiş soğuk halini daha çok sevdim. Ama ılık da güzel olabilir.Afiyet olsun şimdiden.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder