Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 1,5 su bardağı tozşeker ( 270 gram)
- Dilerseniz 1 tarçın çubuğu (Ben kullanmadım)
Not: Şeker oranı tam geliyor lakin damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları kabuklarından soyup parçalıyoruz.
- Tencereye dizip tozşekerini üzerine döküp kapağı kapalı en az 3 saat bekletiyoruz, geceden olursa daha şahane olur.
- Sulanan kabaklar ağızı kapalı tencerede kaynamaya alıyoruz.
- Kaynayan kabakları sonra orta ateşte tencere kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişiyoruz.
- Ardından kapağını açıp acık şekilde kısık ateşte 20 dakika devam pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp ceviz veya tahin ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Hiç su eklemiyoruz kendi saldığı suyunda pişecek. Eğer vaktiniz yok ise 1 çay bardağı su ile hemen pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder