4 Kasım 2021 Perşembe

Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi

 

Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bal kabağı
  • 1,5 su bardağı tozşeker ( 270 gram)
  • Dilerseniz 1 tarçın çubuğu (Ben kullanmadım)

Not: Şeker oranı tam geliyor lakin damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabakları kabuklarından soyup parçalıyoruz.
  2. Tencereye dizip tozşekerini üzerine döküp kapağı kapalı en az 3 saat bekletiyoruz, geceden olursa daha şahane olur.
  3. Sulanan kabaklar ağızı kapalı tencerede kaynamaya alıyoruz.
  4. Kaynayan kabakları sonra orta ateşte tencere kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişiyoruz.
  5. Ardından kapağını açıp acık şekilde kısık ateşte 20 dakika devam pişiriyoruz.
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp ceviz veya tahin ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Hiç su eklemiyoruz kendi saldığı suyunda pişecek. Eğer vaktiniz yok ise 1 çay bardağı su ile hemen pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder