4 Kasım 2021 Perşembe

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 2 adet soğan
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tatlı salça
  • 2yemek kaşığı kadar biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 4 su bardağı pirinç̧
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz

Baharatlar;

  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı nane

    Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı hazırlanır. 2 adet soğan doğranıp kavrulur ardından pirinç eklenir.
  • Biraz kavrulduktan sonra tüm salçalar ve baharatlar eklenir biraz daha kavrulur.
  • Suyunu ekleyip demlemeye bırakalım, hepsi bu kadar.
  • Bir yandan büyük bir tencereye su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır.
  • Sonra lahananın göbek kısmı oyulur (Bu işlem yaprakların haşlandıktan sonra daha kolay çıkmasını sağlıyor).
  • Kaynamaya başlayan suya lahanalar atılır.
  • Yaklaşık 10-15 dakika sonra yapraklar yumuşadıkça bir çatal yardımıyla tek tek üstten soyulup tepsiye alınır.
  • Haşlanan yaprakların sert kısımları bir bıçak yardımıyla kesilip alınır ve iç harcı konularak sarılır.
  • Not: yaprakları büyük olarak sarıp bıçak yardımıyla 2 veya 3 e bölerseniz tek seferde çok pratik oluyor.
  • Sarılan sarmalar bir tencereye alınır ve hemen hemen üzerine çıkacak kadar su eklenir.
  • 30-35 dakika sonra enfes lahana sarmalarımız hazır. 👌🏼👌🏼 afiyet olsun. ☺️‼️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder