Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 2 adet soğan
- 1 bardak zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tatlı salça
- 2yemek kaşığı kadar biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 4 su bardağı pirinç̧
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
Baharatlar;
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı nane
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlanır. 2 adet soğan doğranıp kavrulur ardından pirinç eklenir.
- Biraz kavrulduktan sonra tüm salçalar ve baharatlar eklenir biraz daha kavrulur.
- Suyunu ekleyip demlemeye bırakalım, hepsi bu kadar.
- Bir yandan büyük bir tencereye su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır.
- Sonra lahananın göbek kısmı oyulur (Bu işlem yaprakların haşlandıktan sonra daha kolay çıkmasını sağlıyor).
- Kaynamaya başlayan suya lahanalar atılır.
- Yaklaşık 10-15 dakika sonra yapraklar yumuşadıkça bir çatal yardımıyla tek tek üstten soyulup tepsiye alınır.
- Haşlanan yaprakların sert kısımları bir bıçak yardımıyla kesilip alınır ve iç harcı konularak sarılır.
- Not: yaprakları büyük olarak sarıp bıçak yardımıyla 2 veya 3 e bölerseniz tek seferde çok pratik oluyor.
- Sarılan sarmalar bir tencereye alınır ve hemen hemen üzerine çıkacak kadar su eklenir.
- 30-35 dakika sonra enfes lahana sarmalarımız hazır. 👌🏼👌🏼 afiyet olsun. ☺️‼️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder