26 Aralık 2021 Pazar

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domatesleri iri parçalara kesip rondodan geçirerek ufak parçalar haline getirelim, domatesleri süzgeçte alıp fazla suyunu süzelim.
  • Ardından kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş kuru soğanı, yeşil biber ve kırmızı kapya biberi iri doğrayıp sarımsakla rondoya alıp aynı şekilde ufak parçalar haline getirelim.
  • Ardından domatesin üzerine ekleyip suyunu süzmesini bekleyelim, yaklaşık on dakikada suyu tamamen süzülmüş oluyor, bu arada sosunu hazırlayalım bir kaseye domates salçası, biber salçası, zeytinyağı ve nar ekşisini alalım.
  • Üzerine isot biberi, kuru nane, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Suyu süzülen sebzeleri ve ince kıyılmış maydanozu kasedeki karışıma ekleyip karıştıralım.
  • Acılı ezmemizi istediğimiz gibi servise hazırlayalım. 🌹Afiyet olsun🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder