26 Aralık 2021 Pazar

Patates Çanağında Tavuk Tarifi

 

Patates Çanağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Patates çanakları için:

  • 1 kg patates
  • Yarım çay bardağından az süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, kekik ve karabiber

Tavuk sotesi için;

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 7-8 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet küçük kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz

Salçalı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    Patates Çanağında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşladım.
  • Tavuk sotesi için sıvı yağı tavada kızdırdım.
  • Ardından küçük kuşbaşı doğranmış tavukları tavaya alınıp rengi dönene kadar kavurdum.
  • Sonra soğan ve sarımsak ekleyip biraz daha soteledim.
  • Biberleri de ekleyip 1-2 dk daha soteledikten sonra küçük doğranmış mantarları ekledim.
  • Mantar piştiğinde son olarak salça, tuz ve baharatları ekledim ve az daha pişirip ocaktan aldım.
  • Haşlanan patateslerimi ezdim.
  • Üzerine kaşar peyniri, süt, tuz ,karabiber ve kekik ekleyip tekrar karıştırdım.
  • Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar aldım ve top şekli verdim.
  • Sonra ortasına çukur açıp içerisine tavuk soteden yerleştirdim.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip, suyla açtığım salça sosunu fırın kabına döktüm.
  • Önceden ısıtılmış ( alt üst ayarda) 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip renk alana kadar pişirdim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder