19 Aralık 2021 Pazar

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça taze zencefil
  • 1 minik parça taze zerdeçal
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2 su bardağı su (evde varsa yarısı et suyu olarak kullanılabilir.)
  • 1 su bardağı süt

    Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye alınan zeytinyağında küp doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur, sonra doğranan diğer sebzeler ilave edilir; 3-4 dakika.
  • Daha kavrulur.
  • Tuz, pul biber ve karabiber ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak suyla orta ateşte 10-15 dakika pişirilir.
  • Sonra blenderdan geçirilir.
  • 1 su bardağı süt ekleyip tekrar 3-4 dakika daha kaynamaya bırakılır. (çorbanın kıvamı yoğun olacak olursa eklenecek sıcak suyla seyreltilebilir. ) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder