Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yufka
Yufkaların arasına sürmek için sos;
- 200 ml sıvı krema veya süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı maden suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
İçi için;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba su, maden suyu, sıvı yağ,süt ve tuzu aldım ve güzelce çırptım.
- Bir yufkayı tezgaha serdim ve üzerine sostan gezdirip fırçayla yaydım.
- Bu işlemi 4 kat yufkayada yaptım. (dördüncü kata da sos sürüyoruz).
- Sonra bir bıçak yardımıyla yufkayı 4 e böldüm daha sonra istediğim büyüklükte tekrardan böldüm. (siz ne kadar büyüklükte istiyorsanız o şekilde bölebilirsiniz).
- Soslu yufkanın geniş kenarına karışımımdan koydum ve düz bir şekilde rulo şeklinde sardım.
- Katmer börekleri bir tepsiye aldım üstüne soda döktüm ve buzdolabında 1 saat beklettim.
- Daha sonra başka bir fırın kağıdı serili tepsiye aldım ve üstüne yumurta sarısını sürdüm.
- Üstüne susam veya çörek otu serptim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
Not: dondurucuda saklamak istiyorsanız üstüne soda dökmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder