23 Aralık 2021 Perşembe

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yufka

Yufkaların arasına sürmek için sos;

  • 200 ml sıvı krema veya süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı maden suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

    Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba su, maden suyu, sıvı yağ,süt ve tuzu aldım ve güzelce çırptım.
  • Bir yufkayı tezgaha serdim ve üzerine sostan gezdirip fırçayla yaydım.
  • Bu işlemi 4 kat yufkayada yaptım. (dördüncü kata da sos sürüyoruz).
  • Sonra bir bıçak yardımıyla yufkayı 4 e böldüm daha sonra istediğim büyüklükte tekrardan böldüm. (siz ne kadar büyüklükte istiyorsanız o şekilde bölebilirsiniz).
  • Soslu yufkanın geniş kenarına karışımımdan koydum ve düz bir şekilde rulo şeklinde sardım.
  • Katmer börekleri bir tepsiye aldım üstüne soda döktüm ve buzdolabında 1 saat beklettim.
  • Daha sonra başka bir fırın kağıdı serili tepsiye aldım ve üstüne yumurta sarısını sürdüm.
  • Üstüne susam veya çörek otu serptim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
  • Not: dondurucuda saklamak istiyorsanız üstüne soda dökmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder