Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı sıvı yağ (250 ml)
- 2 çay bardağı yoğurt (250 ml)
- 4 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 3-4 adet elma
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmalarımızın kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayarak bir kaseye alalım.
- Üzerine limon suyunu gezdirerek karıştıralım.
- Daha sonra tarçın ve şekeri ilave ederek tekrar harmanlayalım.
- Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, şeker beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpamaya devam edelim.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan kek harcımızı tabanı pişirme kağıdı kaplı kek kalıbımıza dökelim ve spatula yardımı ile yayalım.
- Hazırladığımız elmalı harcı da kek hamurunun üzerine eşit bir şekilde dökelim. Ben bu tarifte 24×35 cm çapında kalıp kullandım.
- Daha sonra ceviz kırığı ve hindistan cevizini de üzerine gezdirerek kekimizi önceden ısıtılmış 175°C fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kekimizi kürdanla kontrol ederek fırından alalım, soğumaya bırakalım.
- Tamamen soğuyan elmalı kekimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder