16 Aralık 2021 Perşembe

Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek Tarifi

 

Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvı yağ (250 ml)
  • 2 çay bardağı yoğurt (250 ml)
  • 4 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 3-4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı

    Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak elmalarımızın kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayarak bir kaseye alalım.
  • Üzerine limon suyunu gezdirerek karıştıralım.
  • Daha sonra tarçın ve şekeri ilave ederek tekrar harmanlayalım.
  • Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, şeker beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpamaya devam edelim.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan kek harcımızı tabanı pişirme kağıdı kaplı kek kalıbımıza dökelim ve spatula yardımı ile yayalım.
  • Hazırladığımız elmalı harcı da kek hamurunun üzerine eşit bir şekilde dökelim. Ben bu tarifte 24×35 cm çapında kalıp kullandım.
  • Daha sonra ceviz kırığı ve hindistan cevizini de üzerine gezdirerek kekimizi önceden ısıtılmış 175°C fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kekimizi kürdanla kontrol ederek fırından alalım, soğumaya bırakalım.
  • Tamamen soğuyan elmalı kekimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder