Şebit Yağlaması (Kayseri Yağlaması) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım su bardağı su
- 5 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Harç için;
- Zeytinyağı
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet biber
- 1 kaşık salça
- 400 ml domates sosu
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Sunum için;
- Maydanoz
- Sarımsaklı yoğurt
Şebit Yağlaması (Kayseri Yağlaması) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya ile şekeri karıştırın ve üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyip 15 dakika mayalanmasını bekleyin.
- Sonra maya ile unu karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Hamurun kabarması için 1. 5 saat bekletin.
- Hamur dinlenirken, kıymayı zeytin yağı ile renk değiştirene kadar kavurun. Küp küp doğradığınız soğan ve kıyılmış biberleri de ekleyin. Kavurmaya devam edin.
- 1 kaşık salça ekleyin, sonra domates püresi ekleyin ve su ekleyerek akışkan harç elde edin. En son tuz karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
- Kabaran hamuru küçük küçük 12 yumruya bölün. Her yumruyu pasta tabağı boyutunda yuvarlak ince açın. Açtığınız şebitleri tavada pişirin alt üst iyi pişmeli.
- Geniş yuvarlak bir tepsiye 1. Kat için hamuru yerleştirin üzerine harcı homojen şekilde hamur kapanacak tarzda yerleştirin. Hamurların kuru olmaması lazım. Bu yüzden sulu harca hamurları batırabilirsiniz böylece harç suyunu çeker.
- Hamur harç hamur harç şeklinde 12 kat çıkın. En son katta kıyma kalmalı unutmayın.
- 4 eşit parçaya bölün üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve maydanoz ile süsleyin. Afiyetle yiyebilirsiniz:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder