Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram brüksel lahanası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 büyük kapya kırmızı biber
- 3 adet havuç
- 4,5 diş sarımsak
- 2 kase sıcak su
- 4,5 yemek kaşığı pirinç
- 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
- Yarım sıkılmış limon
Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı doğrayın.
- Sarımsağı dilimleyin. Havuçları da doğrayın.
- Soyulmuş domatesleri robottan geçirin veya rendeleyin kırmızı biberi de doğrayın.
- Zeytinyağını kızdırın.
- Havuçları ekleyip hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavurun.
- Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
- Kırmızı biber parçaları, domatesleri ve sarımsakları ekleyip kavurma işlemini kısık ateşte sürdürün.
- Brüksel lahanaları toz şeker ve tuzu ilave edin.
- Lahanaların üzerine gelecek kadar 1 kase su bardağı sıcak suyu ekleyin yıkadınız pirinçleri ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
- Pişirme işlemi sonrasında taze sıkılmış limon suyu ekleyip yemeğimizi dikkatli bir şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder