25 Ocak 2022 Salı

Brüksel Lahanası Tarifi

 

Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram brüksel lahanası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 büyük kapya kırmızı biber
  • 3 adet havuç
  • 4,5 diş sarımsak
  • 2 kase sıcak su
  • 4,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yarım sıkılmış limon

    Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı doğrayın.
  • Sarımsağı dilimleyin. Havuçları da doğrayın.
  • Soyulmuş domatesleri robottan geçirin veya rendeleyin kırmızı biberi de doğrayın.
  • Zeytinyağını kızdırın.
  • Havuçları ekleyip hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavurun.
  • Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
  • Kırmızı biber parçaları, domatesleri ve sarımsakları ekleyip kavurma işlemini kısık ateşte sürdürün.
  • Brüksel lahanaları toz şeker ve tuzu ilave edin.
  • Lahanaların üzerine gelecek kadar 1 kase su bardağı sıcak suyu ekleyin yıkadınız pirinçleri ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
  • Pişirme işlemi sonrasında taze sıkılmış limon suyu ekleyip yemeğimizi dikkatli bir şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder