23 Ocak 2022 Pazar

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi

 

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 iri domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı

    Fırında Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamsilerimizi ayıklayıp temizleyip bir güzel süzelim ve daha sonra süzdüğünüz hamsileri tuzlayalım dolaba kaldıralım 1 saat dinlensin. Beklerken tuzu içine Çekeceği için lezzeti artacak.
  • O arada soğanlarımızı, domateslerimizi halka şeklinde veya yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
  • Borcamimizin tabanına önce 1. dilimledigimiz soğanımızı dizelim sonra hamsilerimizi dizelim ve sonra 2. soğanımızı dizelim tekrardan üzerine aralarına domateslerimizi istediğimiz görsellikte dizelim.
  • Son olarak üzerine limon suyu, zeytinyaği, tuz, karabiber, pul biberini gezdirelim ve 200° fırında altı üstü açık bir şekilde yarım saat pişirelim.
  • Piştiğinden emin olduktan sonra fırının sadece üst kısmını açık bırakıp balığımızın üstlerinin kızarmasını sağlayalım. 5-10 dk yeterli olacaktır. ( kontrol etmenizde fayda var çünkü her fırın aynı olmuyor) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder