25 Ocak 2022 Salı

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

 

Hazır Mantı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 650 gram hazır mantı (dondurulmuş mantı veya fırınlanmış da olur)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Sıcak su (1 lt veya arttırabilirsiniz gerekirse)

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş dövülmüş sarımsak (tercihe bağlı)
  • Nane
  • Pul biber
  • Sumak

    Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım.
  • Salça, nane, pul biberi ekleyelim. Birlikte birkaç dakika kavuralım.
  • Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan suya mantıları ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Mantıların büyüklüğüne göre veya donmuş olup olmamasına göre pişme süresi biraz değişir ama yaklaşık 20 dk mantılar şişip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Diğer taraftan yoğurt ve tuzu, istenirse de sarımsağı bir kasede çırpalım.
  • Mantıları tabağa aldıktan sonra yoğurdu gezdirip üzerine nane, pul biber, sumak serperek servis edelim. Afiyet olsun.
  • Not;

    • Mantıları pişirirken tuz eklemiyorum, kullandığınız mantıya göre değişebilir, damak zevkinize göre sonradan da ekleyebilirsiniz.
    • Yoğurt sosuna sarımsak eklemek istemezseniz sarımsağı salçayla beraber de kavurabilirsiniz, sarımsak çiğ kalmadığı için rahatsız edici olmaz hem de sarımsak tadı mantıyı daha da lezzetlendirir.
    • Salçalı sosu dilerseniz mantıları suda haşladıktan sonra yoğurt sosla beraber de üzerlerine gezdirebilirsiniz. Böylesi baştan eklemek ama bana daha kolay geliyor.
    • Bu tarifte ben dondurulmuş mantı kullandım, güvendiğiniz yerden alıp dondurucunuzda mantı bulundurursanız acil durumlarda hemen hazırlayabileceğiniz bir yemeğiniz olur :)
    • Ölçüler yaklaşık 4 kişilik, miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder