Hazır Mantı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 650 gram hazır mantı (dondurulmuş mantı veya fırınlanmış da olur)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Sıcak su (1 lt veya arttırabilirsiniz gerekirse)
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş dövülmüş sarımsak (tercihe bağlı)
- Nane
- Pul biber
- Sumak
Hazır Mantı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım.
- Salça, nane, pul biberi ekleyelim. Birlikte birkaç dakika kavuralım.
- Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya mantıları ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Mantıların büyüklüğüne göre veya donmuş olup olmamasına göre pişme süresi biraz değişir ama yaklaşık 20 dk mantılar şişip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Diğer taraftan yoğurt ve tuzu, istenirse de sarımsağı bir kasede çırpalım.
- Mantıları tabağa aldıktan sonra yoğurdu gezdirip üzerine nane, pul biber, sumak serperek servis edelim. Afiyet olsun.
- Mantıları pişirirken tuz eklemiyorum, kullandığınız mantıya göre değişebilir, damak zevkinize göre sonradan da ekleyebilirsiniz.
- Yoğurt sosuna sarımsak eklemek istemezseniz sarımsağı salçayla beraber de kavurabilirsiniz, sarımsak çiğ kalmadığı için rahatsız edici olmaz hem de sarımsak tadı mantıyı daha da lezzetlendirir.
- Salçalı sosu dilerseniz mantıları suda haşladıktan sonra yoğurt sosla beraber de üzerlerine gezdirebilirsiniz. Böylesi baştan eklemek ama bana daha kolay geliyor.
- Bu tarifte ben dondurulmuş mantı kullandım, güvendiğiniz yerden alıp dondurucunuzda mantı bulundurursanız acil durumlarda hemen hazırlayabileceğiniz bir yemeğiniz olur :)
- Ölçüler yaklaşık 4 kişilik, miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Not;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder