24 Ocak 2022 Pazartesi

Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi

 

Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 5 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı

Çikolata sosu;

  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 100 gr bitter çikolata
  • 20 gr kahvaltılık çikolata

    Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta, su ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Üzerine instant maya, tereyağı ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, toparlayalım ve önce 2 eşit parçaya bölelim. Ardından birbirine eşit 14 beze olacak şekilde hamurlarımzı bölelim.
  • Her bezeyi elimizde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra hamurların üzerine elimizle hafifçe bastıralım ve temiz bir bez örterek yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Ben Alman pastalarımızı iki seferde pişireceğim.
  • Kreması için uygu bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım, güzelce karıştıralım.
  • Ocağı açalım ve üzeri göz göz olup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kremamızı ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra streç film muhallebiye değecek şekilde üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edelim ve çırpalım.
  • Üzerinin sosu için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  • Üzerine çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Ben bu aşamada bitter çikolata kullandım ancak siz damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz.
  • Son olarak kahvaltılık çikolatayı da ekleyelim ve karıştırarak ocaktan alalım.
  • Mayası gelen hamurlarımızı fırına yerleştirelim ve 100°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırını 170°C’ye alalım ve 15 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu ölçülerle hazırladığımda ben 2 tepside pişirdim. İlk tepsi piştikten sonra fırın sıcak olduğu için 100°C de 10 dakika bekletmeden direkt 170 derece de pişirdim. Bu aşamada siz de fırınınıza göre kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
  • Pişen pastaları fırından alalım. Soğuduktan sonra ortadan keselim.
  • Taban kısmının üzerine sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı sıkalım ve üzerlerini kapatalım.
  • Pastaların üzerlerini soğuyan çikolata sosuna batırarak servis tabağına alalım. Diğer pastalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder