Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr margarin veya tereyağ
- 1 su bardağı soda
- 3 adet haşlanmış patates
- Beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Harcı için patatesler tamamen ezilir. Peynirde ezilir.
- Dereotu ve maydanoz ince ince doğranır karıştırma kaba alınır diğer malzemelerde eklenir erittiğimiz tereyağı da eklenir alt üst yaparak karıştırılır harcı hazır.
- 1 yufkayı serelim harçtan üzerine biraz yayalım her yerine.
- 2. yufkayı da üzerine serelim harçtan tekrar yayalım .
- 3. yufkayı da serelim tekrar kalan harcı yayalım.
- Çok yavaş sıkmadan büyük rulo yapalım. Harçlı olduğundan yırtılma olabilir çok nazik şekilde saralım.
- İkiye bölelim, rulo yapınca tepsiye alalım buzluğa kaldıralım. 2 saat donması için dinlendirelim dolapta.
- Dinlenen böreğimizi 1-2 cm kalınlığında yuvarlak halka şeklinde keselim buzlu olduğundan kesimi rahat olacaktır.
- Kestiğimiz börek dilimlerini tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta, yoğurt karışımdan sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst kızarana denk pişirelim güzel kızaran enfes böreklerimiz servise hazırdır ❤️afiyet olsun herkese .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder