24 Ocak 2022 Pazartesi

Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi

 

Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağ ( oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker

Ocaktan aldıktan sonra;

  • 60 gr beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ 

    Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamuru için tüm malzemeleri derin bir kaseye alıp, yoğurun.
  • Hamurdan 12 -14 beze yapın.
  • Hamurları cupcake kalıplarına yerleştirin. İnce bir şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Kabarmaması için çatal batırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kontrollü pişirin.
  • Hamurları soğumaya bırakın.
  • Kreması için; beyaz çikolata ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Karışana kadar çırpın.
  • Krema kaynayınca beyaz çikolata ve tereyağ ekleyip çırpın. Üzerini streç film örtün. Soğumaya bırakın. Krema soğuyunca pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın.
  • Kremayı sıkma torbasına alın. Hamurların üzerine kremadan sıkın.
  • Üzerlerini meyve ile süsleyin. Tartoletleri servis edin. Afiyet olsun. 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder