Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ ( oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1.5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
Ocaktan aldıktan sonra;
- 60 gr beyaz çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru için tüm malzemeleri derin bir kaseye alıp, yoğurun.
- Hamurdan 12 -14 beze yapın.
- Hamurları cupcake kalıplarına yerleştirin. İnce bir şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
- Kabarmaması için çatal batırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kontrollü pişirin.
- Hamurları soğumaya bırakın.
- Kreması için; beyaz çikolata ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Karışana kadar çırpın.
- Krema kaynayınca beyaz çikolata ve tereyağ ekleyip çırpın. Üzerini streç film örtün. Soğumaya bırakın. Krema soğuyunca pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın.
- Kremayı sıkma torbasına alın. Hamurların üzerine kremadan sıkın.
- Üzerlerini meyve ile süsleyin. Tartoletleri servis edin. Afiyet olsun. 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder