6 Şubat 2022 Pazar

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi

 

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

    Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak, hamuru için uygun bir yoğurma kabına  tereyağını alalım.
  • Üzerine yoğurt, yumurtanın sarısı, sirke, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ilave ederek karıştıralım. Dilerseniz hoş bir koku vermesi için 1 tatlı kaşığı kadar mahlepte kullanabilirsiniz.
  • Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kabartma tozu ve biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kıvamı tutturabilmek için 3 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Kıvam alan hamurumuz şekil vermeye hazır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle uzun bir şerit haline getirelim. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz simitleri önce ayırdığımız yumurta akına, ardından kavrulmuş susama bulayarak fırın tepsisine dizelim. Dilerseniz susamı çörek otu ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  • Tüm hamur bitene kadar şekil verip fırın tepsisine dizmeye devam edelim. Ben bu tarifle yaklaşık 38 tane kandil simidi elde ettim.
  • Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkan kandil simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder