5 Şubat 2022 Cumartesi

Pratik Açma Rulo Poğaça Tarifi

 

Pratik Açma Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 su bardağı un

İç malzemesi (Ben hem kıymalı hem peynirli yaptım)

Peynirli iç harcı için;

  • 150 gram böreklik peynir
  • Pul biber

Kıyma harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Margarin göz kararı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,
  • Pulbiber
  • 1 miktar sıcak su

Üzerine;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Çörek otu
  • Susam

    Pratik Açma Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sıvı malzemeleri karıştırma kabına alalım tuzu ve şekeri de ekleyip çırpalım elenmiş unu mısır ununu mayayı da koyup karıştıralım.
  • Yumuşamış tereyağınıda koyup karıştıralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp üstü kapalı 1 saat dinlendirelim.
  • Soğanı küp küp doğrayıp yapıda koyup tencereyi ocağa koyalım soğanlar kavrulduktan sonra kıymayıda koyup, kavuralım.
  • Kavurduktan sonra salçasını da ekleyip biraz kavuralım tuzunu biberinide koyup bir miktar su koyup, pişirelim piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Peyniri de ezip, biberle karıştırıp kenara koyalım. Dinlenen hamuru 2-3 dakika yoğuralım.
  • 12 eşit beze yapalım ve bezeleri eşit şekilde açalım. İç harcını ekleyip rulo yapalım.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım. Üzeri kapalı 15 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra yumurta karışımını sürelim çörek otu susam da üzerine serpip.
  • 180 derece ısınmış fırına koyup, pişirelim. Fırından çıktıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder