Pratik Açma Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 6 su bardağı un
İç malzemesi (Ben hem kıymalı hem peynirli yaptım)
Peynirli iç harcı için;
- 150 gram böreklik peynir
- Pul biber
Kıyma harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Margarin göz kararı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz,
- Pulbiber
- 1 miktar sıcak su
Üzerine;
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- Çörek otu
- Susam
Pratik Açma Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm sıvı malzemeleri karıştırma kabına alalım tuzu ve şekeri de ekleyip çırpalım elenmiş unu mısır ununu mayayı da koyup karıştıralım.
- Yumuşamış tereyağınıda koyup karıştıralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp üstü kapalı 1 saat dinlendirelim.
- Soğanı küp küp doğrayıp yapıda koyup tencereyi ocağa koyalım soğanlar kavrulduktan sonra kıymayıda koyup, kavuralım.
- Kavurduktan sonra salçasını da ekleyip biraz kavuralım tuzunu biberinide koyup bir miktar su koyup, pişirelim piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Peyniri de ezip, biberle karıştırıp kenara koyalım. Dinlenen hamuru 2-3 dakika yoğuralım.
- 12 eşit beze yapalım ve bezeleri eşit şekilde açalım. İç harcını ekleyip rulo yapalım.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım. Üzeri kapalı 15 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra yumurta karışımını sürelim çörek otu susam da üzerine serpip.
- 180 derece ısınmış fırına koyup, pişirelim. Fırından çıktıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder