11 Mart 2022 Cuma

Açma Gibi Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tarifi

 

Açma Gibi Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant/kuru maya (10g)
  • 1 büyük yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6,5 su bardağı un

İçi için;

  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydonoz

Üzerine :

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Açma Gibi Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye ılık süt, şeker ve maya alınarak karıştırılır.
  • Üzerine ılık su, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuz eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  • Elenerek kontrollü şekilde un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  • Üzeri streç film ile kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır. İçi için peynir rendelenir ve kıyılmış maydonozla karıştırılır.
  • Mayalanan hamur tezgahta 2 dakika daha yoğrulur. Yumurtadan biraz büyük bezeler alınır. Bezeler uzunlamasına açılır.
  • Açılan bezelere dikine olacak şekilde çizikler atılır. Üzerine hazırlanan iç yayılır.
  • Hamurun sağ uç kısmından tutularak çapraz şekilde rulo halde sarılır. Daha sonra ucu içe kıvrılarak gül şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizilir. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ortasına çörek otu serpilip önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder