Piyaz Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz (soğanları ovmak için)
Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtalarımızı haşlayalım.
- Diğer taraftan soğanımızı piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
- Doğrama işlemi bittikten sonra soğanlarımızın üzerine tuz serpelim ve elimizle ovalım. Bu işlem acısının çıkmasını sağlayacaktır.
- Daha sonra soğanlarımızı sudan geçirelim ve suyunun süzülmesi için bekletelim.
- Maydanozlarımızı ince ince kıyalım.
- Uygun bir karıştırma kabına haşlanmış kuru fasulye, doğradığımız soğan, maydanoz, pul biber, sumak, limon suyu ve zeytinyağını alarak tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Haşladığımız yumurtaları soyalım ve dilimleyelim.
- Servis tabağına salatamızı boşaltalım ve üzerini dilimleyelim.
- Yumurta dilimlerini de piyazımızın üzerine yerleştirelim ve servise hazır. Yapımı kolay piyaz tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder