16 Mart 2022 Çarşamba

Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi

 

Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı dışına)
  • 2 yemek kaşığı sirke (elmada olur üzümde)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kuru dereotu
  • 1 yemek kaşığı dolusu ay çekirdeği
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin hafif ele yapışan bir hamur olacak)

200ml bardak ölçüm

Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki yağımıza un ve kabartma tozu hariç tüm malzemelerimizi ekleyip iyice karıştıralım. (tüm malzemeler oda ısısında olmalı).
  2. Unu ve kabartma tozunuda ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzun üzerini bir örtüyle kapatıp yarım saat dinlendirelim.
  4. Sonra istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırından fırına bu süre değişebilir, siz kontrol edin bu sürede.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder