Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 kg labne (sek quark)
- ️250 ml sıvıyağ
- ️250 ml süt
- ️250 gram şeker
- ️4 adet yumurta
- ️2 paket vanilya
- ️80 gram mısır nişastası
- ️150 gram kiraz/ vişne konserve
Kek içi:
- ️70 gram tereyağ (margarin de olur)
- ️60 gram şeker (3 dolu yemek kaşığı)
- ️1 adet yumurta
- ️1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ️150 gram un
Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek malzemelerini bir kabının içine alın ve yoğurun. Sonra buzdolabına alın.
- Peynir harcı için labneyi, sıvıyağı, süt, şeker, vanilyayı, yumurtaları ve nişastayı bir kabın içinde karıştırın.
- Kek hamurunu iki yağlı kağıdın arasında açın ve 26 santimlik kalıbın içine serin.
- Sonra peynir harcını kalıbın içine dökün ve kirazları üstüne dağıtın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°’de alt üst ayarda 60-70 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder