Fındık Üçgenleri (Nussecken) Muhteşem Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
Alt hamuru için;
- 300 gr un
- 130 gr şeker
- 130 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
- 2 adet yumurta
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hamurun üzerine sürmek için;
- 2-3 yemek kaşığı kayısı marmeladı
Üzerinin fındık malzemesi için;
- 200gr tereyağı
- 200gr şeker
- 2 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı su
- 200gr iri kıyım fındık
- 200gr toz fındık
Kenar süslemesi için;
- 400gr bitter çikolata
Fındık Üçgenleri (Nussecken) Muhteşem Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Alt hamurun hazırlanışı için; un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabımıza alıp, iyice karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyip, yoğuralım eğer kıvamı yumuşak yada cıvık olursa un ilavesi ederek ele yapışmayan bir hamur haline getirelim.
- Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize eşit şekilde yayalım ve üst katını hazırlayana kadar buzluğa kaldıralım.
- Üzerinin fındık karışımın hazırlanışı için; tenceremizi tereyağımızı alalım erimeye başlayınca şekerimizi ekleyip, biraz şekerin erimesini sağlayalım karıştırarak.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice hepsini birbirine geçmesi için güzelce karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Birleştirmeye geçebiliriz şimdi buzluktaki hamurumuzu çıkarıp üzerine marmelat yada balımızı her yerine gelecek şekilde sürelim ve fındık karışımını boşaltalım eşit bir şekilde yayalım ve düzleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerini kızarana pembe renk alana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırından aldıktan bir kaç dakika sonra istenilen büyüklükte üçgenler keselim tamamen soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya kenarlarını bulayıp, yağlı kağıt üstüne koyup, soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder