11 Mart 2022 Cuma

Karamelli Krokanlı Pasta Tarifi

 

Karamelli Krokanlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
 (kek kalıbını yağlamak için)

Krema için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1.5 kahve fincanı un
  • 1.5 kahve fincanı şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Krema katı olursa 1 çay bardağı süt

Krem şanti için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Krokan için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 10 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı fındık

Karamel için ;

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt

    Karamelli Krokanlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya yapılışı;Pastanın kekini hazırlamak için; 4 adet yumurta beyazı, yarım çay kaşığı tuz ve 5 yemek kaşığı soğuk suyu ilave edin.
  • Kar haline gelene kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarının üzerine geriye kalan toz şekeri ve vanilini ekleyip, yumurta sarılarının rengi açılana ve şeker eriyene kadar çırpın.
  • Çırptığınız yumurta aklarını yumurta sarılarına ilave edin ve bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
  • 3 yemek kaşığı un, 3,5 yemek kaşığı nişasta ve 1 paket kabartma tozunu yumurtalı karışıma eleyin.
  • Tekrar spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın ve kuru malzemeleri sıvı karışıma iyice yedirin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kelepçeli karışıma aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Pişmiş ve soğumuş olan pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve alt tabanını rahat çalışabileceğiniz bir servis tabağına alın.
  • Krem şanti;2 paket krem şantiye 1 su bardağı süt ile mikser yardımıyla çırpıp donması için dolaba kaldırıyoruz.
  • Kreması için;Süt, yumurta sarıları, şeker, tereyağ, vanilin ve unu bir tencereye alıyoruz.
  • Kısık ateşte katı bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Ardından soğuması için üstünü kapatıp buzdolabında beklemeye alıyoruz.
  • Krokan için;Tavaya döktüğümüz şekerimizin erimesi bekliyoruz ve ardından üzerine 2 ilave ediyoruz.
  • Fındıklarımızı döküp hemen limonumuzu sıkıyoruz.
  • Önceden ayarladığımız yağlı kağıdın üstüne döküp soğumasını bekliyoruz.
  • Karamel;Tavada eriyen şekere süt ilave ediyoruz ve akışkan bir karamel elde ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Pandispanyayı dönen bir tabanın üstünde daha rahat çalışabilirsiniz.
  • Kremamızı dolaptan alıp biraz soğuk süt ilave edip mikser yardımıyla çırpıyoruz.
  • Islattığımız pandispanyanın alt tamanına kremamızı sürüyoruz ve dilerseniz muz veye damla çikolatada ekleyebilirsiniz. Ben çikolata topları ekledim.
  • Pastamızın üst katmanınıda yerleştirdikten sonra kremamızı dilediğiniz şekilde sürebilirsiniz ben şekilli bir spatula ile şekillendirdim.
  • Krokanları donduktan sonra kırıyoruz ve hazırladığımız karamel ile üstünü süslüyoruz.
  • Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder