Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yaprak
- 3 adet soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Küçük bağ maydanoz
- Küçük bağ dereotu
- 1 adet limon
Pişirirken;
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- İnmeye yakın bir adet limon suyu
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz.
- Pirinç, rendelenmiş soğan, salça, baharatlar, maydanoz, dereotu, ve zeytinyağı ekleyip harmanlıyoruz.
- Yaprağımızı tezgahımıza serip birer tatlı kaşığı iç harcımızdan ekleyip sarıyoruz.
- Tenceremize diziyoruz.
- Ardından bir su bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip kısık ateşte ortalama yarım saat pişiriyoruz, afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder