27 Mart 2022 Pazar

Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tarifi

 

Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 5 adet yeşil biber (Yarım halka doğranmış)
  • 3 adet kırmızı biber (Yarım halka doğranmış )
  • 1 paket mantar (Ortadan bölünmüş)
  • 5-6 adet közlenmiş patlıcan
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam pulbiber karabiber tuz kekik (Damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz )

Beşamel sos için;

  • 4 kaşık un
  • 200 gram margarin
  • 2.5 – 3 su bardağı süt
  • Tuz karabiber

Üzeri için;

  • Kasar peyniri (Rendelenmiş)

    Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşını haşlıyoruz. Haşlanan kuşbaşını tereyağı aldığımız tavaya koyup kavuruyoruz. Baharatları ekliyoruz. Kavrulan kavurmaları alıp aynı yağ da sırayla kızartıyoruz.
  • Beşamel sosu için; tavaya yağı alıp, eriyince içine unu ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine sütü ekleyip, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynayan beşamel sosun içine bir tutam tuz ve bir tutam karabiber atıp, altını kapatıyoruz. Közlenmiş patlıcanı biraz tuzlayıp, borcamın altına döşüyoruz.
  • Üzerine beşamel sosu ekliyoruz üzerine kasar peynirini döküyoruz ve orta kısmına kavurmayı koyuyoruz kenarına kızarttığımız sebzeleri dizip, en son orta kısmına biraz soğan ve domates diziyoruz.
  • 190 derece fırında alt-üst pişmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder