24 Mart 2022 Perşembe

Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Tarifi

 

Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 6 su bardağı su
  • Tuz

Koftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Lebeniye Çorbası (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftesini hazırlıyoruz. Bunun için kıymayı,rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Hazır olan köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Diğer yandan tencereye yıkanmış pirinci bir su bardağı su ile haşlıyoruz.
  • Pirinçler yumuşayınca içerisine bir su bardağı nohutu ekleyip suyunu ilave ediyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Meyanesi için yoğurdu,unu ve limon suyunu tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  • Kaynayan tencereden bir kaç kepçe kaynar su alıp meyaneye ekleyip karıştırıyoruz.
  • Meyaneyi tencereye boşaltıp bir yandan hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Köfteleri tereyağıyla birlikte tavada kızartıyoruz.
  • En son nane ekleyip karıştırdıktan sonra çorbanın içerisine ilave ediyoruz.
  • Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder